Paradicsomos lencseleves, füstölt sonkával
Egyszerűen elkészíthető: sonkát megfőzöm, majd félig leöntöm róla a levet. Vizet teszek hozzá és az előre beáztatott lencsét, apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd feketeborssal, szerecsendióval fűszerezem.
Amikor félig elkészült, egy evőkanál paradicsompürét adok hozzá. Amikor elkészült a lencse, paprikás rántást készítek, és azzal sűrítem.
A végén sózom még ha szükséges, de óvatosan, mert a sonka leve eleve sós. Tejföllel is nagyon finom. Ez saját recept. 🙂
Barna sörben párolt bőség-malackaraj, majonézes burgonyasalátával
A bőrös és csontos malackarajt beszeltem csontig, majd a szeletek között sóztam, borsoztam, és bekentem fokhagymás chiliszósszal, és nagyon kevés mustárral.
Ezután szeletek közé tettem aprított gombát, egy szelet paprikás szalámit (a miénk házi, de szerintem jó a kolbász is), egy vékony szelet szalonnát, és egy vékony szelet sajtot, de ez hanyagolható.
Az a javaslatom, hogy a szalonnát ne hagyja ki senki, mert ettől lesz a husi finom szaftos, és nem száraz….bár, ízlések és pofonok…Olajos tepsibe helyeztem, majd öntöttem hozzá egy fél doboz barna sört.
Lefóliáztam, és betettem a sütőbe párolni. Egy óráig rá sem néztem. Ezután kikevertem egy kis sört egy kiskanál mézzel, és bekentem a malac bőrét, ettől lesz igazán piros és kissé ropogós. Amint puha lett a hús, levettem róla a fóliát, és nagy gázon hagytam pirulni, miközben elég sűrűn locsolgattam. Ha kész, a képen látható az eredmény…. Ez is saját recept! 🙂
Bajor sörkifli
Ez a recept bárhol megtalálható: szakácskönyben, interneten.
Csak annyi csavar van az egészben, hogy az előírt adag duplájából gyúrtam a tésztát, amit elfeleztem, és az egyik félből megcsináltam a hagyományos sörkiflit.
Bajor chilis tekercs, fokhagymás-tefjölös-sajtos tekercs
A másik felet megint elfeleztem, és az egyik részből csináltam a chilis tekercset, a másikból a tejfölöset. Időm kevés volt, így oldottam meg, hogy egy kicsit úgy tűnjön, hogy többféle sós süti van.
Nagyon Boldog Új Évet !
Manyi